10 Ushtrime për një nerv të shtypur në qafë

10 Ushtrime për një nerv të shtypur në qafë

Një nerv i shtypur është një nerv që është acaruar ose i ngjeshur. Nervi nuk është domosdoshmërisht i shtypur, por njerëzit e përdorin këtë term për t’iu referuar një sërë simptomash. Një nerv i shtypur mund të ndodhë në vende të ndryshme të trupit, përfshirë qafën. Kur ndikon në qafë, mjekët e quajnë atë radikulopati të qafës së mitrës. Nervat e shtypura shpesh shfaqen me moshë ose për shkak të artritit ose veshin dhe lot në shpinë. Sidoqoftë, qëndrimi akoma mund ta bëjë dhimbjen më keq sepse mund të shkaktojë tension dhe humbje në muskujt e afërt.

1. Bendet anësore

Bendet anësore ndihmojnë në uljen e tensionit të qafës dhe shpinës gjatë ndërtimit të forcës. Për të bërë një kthesë anësore:

 • Qëndroni me duart e kapura mbi kokë.
 • Mbajeni qafën dhe kokën drejt.
 • Lean ngadalë nga Bërthamë në të djathtë dhe pastaj e majta, pa e lënë trupin të përkulet përpara ose të harkohet prapa.
 • Përsëriteni 10 herë. >

2. Ecja

Ulur në të njëjtin pozicion për periudha të gjata, veçanërisht me këmbë të kryqëzuara, mund të dëmtojë nervat dhe muskujt. Në vend të kësaj, bëni pushime të shpeshta në këmbë. Nervi, mbaje kokën në një pozicion neutral. Veshët duhet të jenë të nivelit me shpatullat, dhe nofulla duhet të jetë e lirshme, jo e shtrënguar. Mund të lehtësojë edhe dhimbjet e kokës që disa njerëz marrin me nerva të shtypur dhe ngushtësi të muskujve.

 • Pusho për disa sekonda. > Përsëriteni këtë lëvizje për 30 sekonda, pastaj kthejeni drejtimin. duke u përqëndruar në angazhimin e secilit grup muskujsh. Kjo praktikë është një mundësi ideale me ndikim të ulët për njerëzit që merren me dhimbje. Për të bërë pozën e fëmijës:
  • Filloni duke u ulur në thembra në një dyshek, me majat e këmbëve të sheshta në dysheme.
  • Mësoni trupin përpara derisa të takohet Kofshët.
  • Zgjatni krahët drejt e sipër kokës, me duar të sheshta në dysheme. 5. Twist

   Disa njerëz zbulojnë se kthimet e kryerjes mund të sigurojnë lehtësim nga tensioni i muskujve dhe mpirja e lidhur me nervin. Për të bërë një kthesë:

  • Uluni në një karrige të rehatshme me këmbët e sheshta në dysheme dhe pjesën e pasme. në të majtë.
  • Mbajeni shtrirjen për 5 sekonda dhe më pas kthehuni të përballeni përpara.

  6. Tilts e qafës

  Tilts e qafës shtrihen muskujt në pjesën e prapme të qafës. Për ta bërë këtë shtrirje:

  • Qëndroni ose uluni në një pozicion neutral, pastaj vizatoni mjekrën drejt qafës.
  • Ndjeni shtrirjen në pjesën e pasme të qafës.
  • Tjetra, butësisht ngjit kokën lart drejt tavanit, duke zgjatur mjekrën lart dhe jashtë.
  • Përsëriteni 5-10 herë.

  7. Kthesat e kokës

  kthesat e kokës mund të rivendosin gamën e lëvizjes, por ato mund të ndjehen të vështira në fillim. Për të bërë një kthesë të kokës:

  • Uluni ose qëndroni në një pozicion neutral, pastaj kthejeni fytyrën në njërën anë për të parë mbi supe.
  • Mbajeni për 5 sekonda.
  • Kthejeni kokën në pozicionin e saj neutral.
  • Kthejeni përsëri, këtë herë në anën tjetër.
  • Përsëriteni 10 herë. >

   8. Rrëshqitësi i nervit mesatar

   Nervi mesatar shkon nga shpatulla deri në fund të parakrahut. Për të lehtësuar dhimbjen dhe mpirjen, një person mund të përpiqet të bëjë një rrëshqitëse nervore mesatare:

  • Filloni në një pozicion të ulur neutral.
  • Poziciononi pëllëmbën përpara fytyrës dhe shikoni Në dorë. .
  • Kthehuni në pozicionin e fillimit.
  • Përsëriteni në anën e kundërt. Ky ushtrim gjithashtu mund të lehtësojë simptomat e një nervi të shtypur. Për ta bërë atë:
  • Qëndroni në një pozicion neutral. Ngrini bërrylat dhe ulni kyçet e dorës në mënyrë që krahët e poshtëm të jenë pothuajse paralel me dyshemenë.
  • Përsëriteni 10 herë. Isshtë nervi përgjegjës për një person që ndjen dhimbje në "kockën qesharake". Për të përdorur rrëshqitësit e peshqirëve të nervit ulnar për të lehtësuar simptomat e nervit të copëtuar, një person mund të:
  • Mbajeni njërën anë të një peshqiri në dorë në anën e nervit të prerë, duke e vendosur atë afër kokës.
  • Lëreni pjesën tjetër të peshqirit të bjerë pas shpinës dhe kapeni me dorën tjetër afër shpinës së poshtme.
  • Tërhiqeni përsëri poshtë me dorën e poshtme.

   trajtime të tjera

   Një nerv i shtypur mund të shërohet vetë. Sidoqoftë, nëse nuk përmirësohet me pushimin dhe shtrirjen e butë në shtëpi, një person mund të shohë një mjek për trajtim. Përveç ushtrimeve dhe terapisë fizike, një mjek mund të rekomandojë:

  • një jakë për të imobilizuar qafën
  • ilaçe anti-inflamatore josteroide (NSAIDs), siç është ibuprofen
  • Terapia e ftohtë me pako akulli
  • Terapia e masazhit
  • Kirurgji, në raste të rralla

  Përmbledhje

  Shumë lëndime dhe sëmundje mund të shkaktojnë dhimbje, mpirje dhe dobësi. Kushdo që përjeton mpirje kronike ose dhimbje në qafë duhet të flasë me një mjek përpara se të provojë ushtrime për një nerv të shtypur.

  UL> Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara https://harmoniqhealth.com/al/goslim/ nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

  Otro sitio realizado con WordPress